Beschrijving
CLASSIFICATIE
Wijn van oorsprong Ribera del Duero – DO Ribera del Duero
REGIO
In 1992 besloten de gebroeders Sastre om hun druiven niet meer te verkopen aan bekende wijnproducenten maar om zelf wijn te maken. Van in het begin was kwaliteit veel belangrijker dan rendement. Door de jaren heen hebben ze sterk geïnvesteerd in kwaliteit waardoor hun wijnen vandaag internationale roem genieten. Ondanks het overlijden van een van de broers in een tragisch ongeval, blijft de andere broer met evenveel overtuiging en op een zo natuurlijk mogelijke manier verder werken.
DRUIVENSOORT
100% Tempranillo.
BODEM
Voornamelijk leem, klei en zandleem bodems.
KLIMAAT
De wijngaarden liggen redelijk hoog, 800m. Lange en koude winters, korte lente met regelmatig nachtvorst en warme zomers. Voldoende water door de aanwezigheid van de Duero.
VINIFICATIE
De druiven worden geoogst bij optimale rijpheid (controle der suikers). Fermentatie in inox tanks, daarna rijpt de wijn gedurende 18 maanden op nieuwe Amerikaanse eiken vaten.
WIJNCULTUUR
Rendement is tussen de 2,5 – 3 ton/ha. De wijnstokken zijn tussen 60 en 70 jaar oud.
KLEUR
Intens kersenrood.
NEUS
Complexe neus met aroma’s van zwart fruit, gevolgd door tabak, vanille en kruiden. Expressief en krachtig.
SMAAK
Eerder wat minerale aanzet. Retro-nasaal toetsen van gesmoorde en getoaste eik, versmolten met de vrucht. Elegant en krachtige blijvende afdronk.
GASTRONOMIE
Ideaal bij rood vlees, wild en harde kazen. Serveren bij 16°c
BEWAARPOTENTIEEL
10 tot 15 jaar.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.