Beschrijving
CLASSIFICATIE
Wijn van oorsprong Ribera del Duero – DO Ribera del Duero
REGIO
In 1992 besloten de gebroeders Sastre om hun druiven niet meer te verkopen aan bekende wijnproducenten maar om zelf wijn te maken. Van in het begin was kwaliteit veel belangrijker dan rendement. Door de jaren heen hebben ze sterk geïnvesteerd in kwaliteit waardoor hun wijnen vandaag internationale roem genieten. Ondanks het overlijden van een van de broers in een tragisch ongeval, blijft de andere broer met evenveel overtuiging en op een zo natuurlijk mogelijke manier verder werken.
DRUIVENSOORT
Assemblage van 80% Tempranillo, 20% Merlot en Cabernet Sauvignon.
BODEM
Voornamelijk leem, klei en zandleem bodems.
KLIMAAT
De wijngaarden liggen redelijk hoog, 800m. Lange en koude winters, korte lente met regelmatig nachtvorst en warme zomers. Voldoende water door de aanwezigheid van de Duero.
VINIFICATIE
De druiven worden geoogst bij optimale rijpheid (controle der suikers). Fermentatie in inox tanks, daarna rijpt de wijn gedurende 20 maanden op nieuwe Franse eiken vaten.
WIJNCULTUUR
Rendement is de 2 ton/ha. De wijnstokken zijn tussen 80 en 100 jaar oud.
KLEUR
Intens kersenrood met een violette schijn.
NEUS
Complexe en elegante aroma’s, expressies van zwart fruit, fijne cacao en chocolade, romige eiken toast.
SMAAK
Krachtig vol en vlezig, nobele tannines versmolten met het hout, elegante robuustheid, zacht doch zeer smaakvol en complex. Sterke retro-nasale empyromatische toetsen. Zeer lange en blijvende afdronk.
GASTRONOMIE
Ideaal bij rood vlees, wild en kruidige gerechten. Ook zeer tasty na een lekkere maaltijd. Serveren bij 16°c
BEWAARPOTENTIEEL
15 tot 20 jaar.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.