Beschrijving
CLASSIFICATIE
Wijn van oorsprong Curico Valley, Chili.
REGIO
500 ha groot domein, verdeeld over 3 hacienda’s, gelegen in San Clemente, Curico en Maipo.
DRUIVENSOORT
100% Cabernet Sauvignon.
BODEM
Varieert van klei en leembodem tot klei -kalkbodems. Grondige bodemstudies bepalen de keuze van de geplante wijnstokken.
KLIMAAT
De wijngaard in Curico ligt redelijk hoog en kent extreme temperatuursverschillen. Om tijdens de koude ochtenden in het voorjaar, te vermijden dat de bloesems bevriezen, worden houtkachels in de wijngaard geplaatst. Gericht snoeien en “vendange verte” zijn zeer belangrijk.
VINIFICATIE
Koude maceratie gedurende 5 – 7 dagen. Temperatuursgecontroleerde gisting bij 28°C. Toevoeging van geselecteerde gisten die minder dan de in Frankrijk gebruikte gisten de suikers van de druiven omzetten in alcohol. 30 dagen maceratie op de schillen en 24 maanden rijping in Franse eiken vaten, ongefilterd.
WIJNCULTUUR
Ongeveer 2500 wijnstokken per ha. 4 tot 6 ton/ha opbrengst. De wijnstokken zijn minimaal 35 jaar oud.
KLEUR
Diep donker rood met blauwe toetsen.
NEUS
Rijke neus van rode bessen en zachte houterige toetsen.
SMAAK
Evenwichtige en elegante wijn, a-typisch voor de nieuwe wereld. Klassieke structuur met een perfecte mix van rood fruit, groene peper en vanille.
GASTRONOMIE
Ideaal bij de beste keuzes van rood vlees zoals tenderloin of filet pur. Serveren bij kamertemperatuur.
BEWAARPOTENTIEEL
10 tot 15 jaar.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.