Beschrijving
CLASSIFICATIE
Wijn van oorsprong Ribera del Duero – DO Ribera del Duero
REGIO
In 1992 besloten de gebroeders Sastre om hun druiven niet meer te verkopen aan bekende wijnproducenten maar om zelf wijn te maken. Van in het begin was kwaliteit veel belangrijker dan rendement. Door de jaren heen hebben ze sterk geïnvesteerd in kwaliteit waardoor hun wijnen vandaag internationale roem genieten. Ondanks het overlijden van een van de broers in een tragisch ongeval, blijft de andere broer met evenveel overtuiging en op een zo natuurlijk mogelijke manier verder werken.
DRUIVENSOORT
100% Tempranillo.
BODEM
Voornamelijk leem, klei en zandleem bodems.
KLIMAAT
De wijngaarden liggen redelijk hoog, 800m. Lange en koude winters, korte lente met regelmatig nachtvorst en warme zomers. Voldoende water door de aanwezigheid van de Duero.
VINIFICATIE
De druiven worden geoogst bij optimale rijpheid (controle der suikers). Fermentatie in inox tanks, daarna rijpt de wijn gedurende 10 maanden op eiken vaten (50% Franse eik en 50% Amerikaanse eik – 2e gebruik).
WIJNCULTUUR
Rendement is de 3,5 – 4,5 ton/ha. De wijnstokken zijn tussen 17 en 30 jaar oud.
KLEUR
Kersenrood, overvloedig tranend.
NEUS
Complexe aroma’s van rood fruit met een licht minerale ondertoon.
SMAAK
Evenwichtige aanzet, in de kern overvloedig rood fruit met een verfrissende zuurheid. Lange en sappige afdronk.
GASTRONOMIE
Ideaal bij rood vlees, wild of stoofpotjes. Serveren bij 16°c.
BEWAARPOTENTIEEL
5 tot 7 jaar.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.