Beschrijving
CLASSIFICATIE
Wijn van oorsprong Verona, Italië – Venetië.
REGIO
Val d’Oca is de oudste coöperatieve producent in Valdobbiadene en is één van de bekendste oorsprongsgebieden. Prosecco is de typische schuimwijn uit de streek.
DRUIVENSOORT
100% Glera.
BODEM
Zandleem houdende bodem met wat kalksteen.
KLIMAAT
Gematigd klimaat door de invloed van de Adriatische Zee.
VINIFICATIE
Druiven worden geplukt bij volle rijpheid. Prosecco is het resultaat van een tweede fermentatie in stalen tanks die continu op een temperatuur van 18-20°C wordt gehouden. De tweede gisting gebeurt in kleine tanks, zodat er veel contact is met de gistresten wat voor diepgang zorgt.
WIJNCULTUUR
4000 wijnstokken per ha. 10 ton/ha opbrengst en zijn tussen 10 en 15 jaar oud.
KLEUR
Helder licht geel – fijne pareling.
NEUS
Aroma’s van peer en witte perzik.
SMAAK
Fruitige aanzet wordt in het midden iets versterkt door frisse zuren.
GASTRONOMIE
Drink als aperitief of bij visgerechten. Koel serveren.
BEWAARPOTENTIEEL
1 tot 3 jaar.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.